Actualidad Entrevistas escritas

Ignasi Candela «Necessitem una pla d’inversions a la província d’Alacant per part del govern central»

Desde Jove Crevillent lanzamos una serie de preguntas relacionadas con la juventud al joven político crevillentino Ignasi Candela, Candidato al Congreso por la circunscripción de Alicante.

¿Qué es lo que más demanda la juventud alicantina?

Entenc que hi ha demandes molt diverses i diferents entre sí entre els joves, tot i que, n’hi ha de comuns, com ara: el treball, l’estabilitat i el benestar. No obstant, a mi que el que sembla, es que els i les joves tenim en comú una mateixa demanda o preocupació: la de tindre confiança amb el futur.

És evident que la crisi econòmica ha estat més virulenta en la part més jove del món del treball i als territoris més empobrits com Alacant, no solament en termes materials (precarització, més taxa d’atur, menors salaris) sinó sobretot perquè s’ha trencat la promesa sobre la que s’ha basat part del nostre sistema polític: la promesa de viure millor que els nostres pares i mares. Durant la nostra educació sempre se’ns ha explicat i suggerit que nosaltres, amb esforç i sacrifici, tindríem garantitzat un camí de major benestar respecte als que ens han precedit. I això ha estat trencat. Ara estem començant a assumir de forma preocupant que el nostre futur estarà més marcat per la precarietat, la migració i la inestabilitat. I este futur que estem assumint es pot resumir en que la nostra generació té cada vegada menys llibertat. No tenim llibertat per decidir on treballar, ni per formar famílies, ni per emancipar-nos, etc.

En resum, la demanda que tenim, en la meua modesta opinió, és que el futur ja no desperta entusiasme perquè ja no és lliure.

Se está escuchando últimamente que los jóvenes optamos a dos opciones: tener un trabajo precario o ir al paro. En materia de reducir dicho paro juvenil y fomentar nuevos empleos, ¿cuáles son las líneas de actuación a seguir?

En primer lloc, hi ha que defugir d’eixa dicotomia que ha estat instal•lada per part dels gestors de la crisi econòmica. Eixa dicotomia es simplement la translació de la resignació a que no hi ha cap tipus d’alternativa.
Per tant, el primer que cal fer és punxar la fantasia cínica del concepte “emprendedors” que, només, porta marginació i pobresa.
En segon lloc, necessitem una pla d’inversions a la província d’Alacant per part del govern central per a que tinguem les mateixes oportunitats que la resta de territoris. Tenim molta gent que ha de migrar a altres ciutats per manca d’oportunitats ací. Necessitem un pla de desenvolupament d’esta província.

¿Consideras que el Estado debe supervisar la Educación en las comunidades autónomas?

L’Educació és competència de les CCAA, per tant, el que cal fer és respectar la Constitució Española. El que sí hem de fer es llevar del debat partidista l’educació; necessitem una política per tindre una educació de qualitat com ara programes pedagògics de primer nivell. En eixe sentit, la Comunitat Valenciana està apostant per eixa línia.


¿Piensas que los jóvenes deberían involucrarse más en la política? ¿Por qué?

Hi ha un bon grapat de joves que ara han entrat a millorar la política. El problema fonamental es que el bipartidisme va trencar la promesa d’un futur millor per als joves. Ara estem intentant crear un sistema millor per als joves però no es pot atacar als joves de no participar en política. No és cert.

Para finalizar, ¿Crees que los jóvenes se sienten respaldados cuando quieren comenzar en el mundo laboral como emprendedores? ¿Puntos a mejorar en este tema?

Tenim un problema en la vida mitjana de les noves empreses; tenen una vida mitjana d’uns tres anys. Les tarifes planes no han funcionat. Hem d’avançar cap a unes ajudes de consolidació a nous projectes empresarials. Actualment, la Conselleria d’Economia Sostenible i Canvi de Model Productiu ha establer una seria d’ajudes als nous projectes que està garantint una vida més llarga de les noves Inversiones.

Muchas gracias Ignasi por tu tiempo y mucho éxito

Fotografía extraída de https://www.facebook.com/IgnasiCandelaSerna/photos/a.1639476689638210/2290621887857017/?type=3&theater

Nuestro proyecto de historia local

Publicidad

Nuestro programa de radio de humor